محمدحسن پرآور: معتادان متجاهر عامل اصلی سرقتهای خرد شهرستان دزفول هستند
رییس شورای اسلامی شهر دزفول در نشست رسمی شورای شهر که با حضور رئیس دادگستری شهرستان دزفول همراه بود معتادان متجاهر را عامل اصلی بخش زیادی از سرقتهای خرد در شهرستان دانست و گفت: باید برای جمع آوری و کمک به درمان این افراد اقدام شود.
وی مبارزه و جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر را از جمله مطالبههای مردم دزفول دانست و افزود: اگر جمع آوری این معتادان منجر به انتقال آنها به اردوگاههای ترک اعتیاد و مهارت آموزی به آنها نشود جز هدر دادن زمان و هزینه خروجی ندارد.
پرآور با بیان اینکه اعتیاد یک بیماری است و باید برای درمان آن کمک کرد، ادامه داد: حل مشکل خانمان سوز اعتیاد نیاز به مشارکت جمعی دستگاههای مختلف است و در این زمینه باید نشستهای مشترک بین بخشی در دزفول افزایش یابد.
رییس شورای اسلامی شهر دزفول تصریح کرد: اتباع خارجی به دلیل مرزی بودن خوزستان مجوز استقرار در این استان را ندارند به هین دلیل تمام اتباع خارجی موجود در این شهرستان فاقد مجوز لازم هستند و در این زمینه مدیریت شهری دزفول آمادگی دارد برای ساماندهی به این شرایط با مشارکت سایر دستگاهها همکاری کند.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی به ملجا و پناهگاه مظلومان تبدیل شده است، افزود: انتظار مردم از دستگاه قضایی کرامت و تکریم مردم و بسط عدالت در جامعه است که عملکرد دستگاه قضایی موجب ایجاد آرامش میان مردم شده است.
پرآور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالروز حادثه تروریستی هفتم تیرماه یاد شهدای این حادثه خصوصا شهید بهشتی معمار قوه قضائیه جمهوری اسلامی و شهید کاظم دانش را گرامیداشت.
شهید سید محمد کاظم دانش که دزفولی الاصل و نماینده شوش واندیمشک در مجلس شورای اسلامی واولین امام جمعه شهرستان شوش بود که در حادثه تروریستی هفتم تیر به دست منافقین کور دل به شهادت رسید.
رئیس دادگستری شهرستان دزفول: مصوبات شورای شهر دزفول کارشناسی شده و برای امورات زیربنایی شهر بسیار موثرند
فیصل مزرعه روز چهارشنبه در نشست با اعضای شورای اسلامیشهر دزفول در صحن علنی این شورا افزود: تعیین دادگاههای تخصصی علاوه بر وحدت رویه موجب سرعت در رسیدگی و افزایش کیفیت قضایی در رسیدگی به پروندهها میشود.
وی با بیان اینکه تمام پروندههای مرتبط با شهرداری به این ۲ شعبه حقوقی ارجاع داده میشوند، ادامه داد: قاضیهای این شعبهها تخصص و تسلط علمی کافی بر قوانین مرتبط با مسایل شهری و شهرداری را دارند که این کار بر کیفیت قضاوت در این بخش میافزاید.
مدیریت شهری دزفول مورد حمایت دستگاه قضایی است
رییس دادگستری دزفول بیان کرد: هر اقدام مدیریت شهری در مسیر توسعه شهرستان در چارچوب ضوابط قانونی مورد حمایت دستگاه قضایی است.
وی افزود: تعامل دستگاه قضایی و شهرداری بر اساس ضوابط قانونی است و این تعامل به معنای تضییع حقوق شهروندان نیست.
مزرعه وجود تعامل میان دستگاههای مختلف را برای حل و فصل مسایل لازم دانست و تصریح کرد: اساس کار دستگاه قضای تعامل با همه دستگاهها است که به دلیل گستردگی و تنوع وظایف شهرداری این حمایت از مدیریت شهری مورد تاکید است.
وی با بیان اینکه بسیاری از آسیبهای اجتماعی با همکاری نزدیک دستگاه قضایی و مدیریت شهری قابل پیشگیری است، افزود: حاشیه نشینی، تکدی گری، تاریکی معابر و پیشگیری از وقوع جرم از جمله زمینههای همکاری مشترک دستگاه قضایی و شهرداری است.
مزرعه با اشاره به اینکه بعنوان رئیس دادگستری در کمیته تطبیق فرمانداری حضور دارد و مصوبات شورای شهر را بررسی می کند افزود مصوبات شورای شهر دزفول کارشناسی شده و برای امورات زیربنایی شهر بسیار موثرند.
افزایش نگران کننده دعاوی خانوادگی در دزفول
رئیس دادگستری دزفول با بیان اینکه افزایش دعاوی خانوادگی به ویژه طلاق و درخواست مهریه در این شهرستان در سالهای اخیر افزایشی بوده است، گفت: پروندههای دعاوی و اختلافات خانوادگی در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در دزفول ۱۶ درصد رشد داشته است.
وی با تاکید بر لزوم ریشه یابی افزایش دعاوی خانگی توسط مدیریت شهری و مراکز علمی دزفول افزود: اگرچه پیشگیری از وقوع جرم براساس قانون وظیفه ذاتی قوه قضاییه است ولی تحقق این امر به تنهایی از عهده دستگاه قضایی خارج بوده و نیازمند همراهی مدیریت شهری در این زمینه است.
مزرعه تکریم ارباب رجوع را اصل مورد تاکید دستگاه قضایی دانست و بیان کرد: همکاران قضایی در دزفول از جمله قضات با تجریه، باسابقه و با اخلاق اسلامی هستند.
ایجاد مرکز مطالعات و پژوهشکده شهرداری و شورای شهر دزفول تصویب شد
تفاهم نامه ایجاد مرکز مطالعات و پژوهشکده شهرداری و شورای اسلامیشهر دزفول روز چهارشنبه با رای اعضای شورای اسلامیشهر دزفول به تصویب رسید.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامیشهر دزفول روز چهارشنبه در یکصد و هفتاد و ششمین نشست رسمیشورای اسلامی شهر دزفول در صحن علنی این شورا گفت: ایجاد مرکز مطالعات و پژوهشکده دزفول با تفاهم نامه مشترک میان شهرداری، شورای اسلامیشهر دزفول و موسسه دزفول شناسی نهایی شده است.
علیرضا زمانی راد با اشاره به بسترسازی برای ایجاد مرکز مطالعات و پژوهشکده شهرداری و شورای اسلامیشهر دزفول افزود: خانه مرحوم دکتر ملک آسا توسط ورثه این مرحوم در اختیار این مجموعه قرار گرفته است تا به عنوان مرکز مطالعات و پژوهشکده شهرداری و شوری اسلامی شهر دزفول مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: تحقیق و پژوهشهای علمی نقش موثری در اصلاح و ارتقای سیاستهای توسعه و پشرفت دارند و ایجاد این مرکز پژوهشی زمینه تعامل سازنده میان تمام مراکز علمی محلی و ملی برای رفع مسایل شهری دزفول را فراهم میکند.
تدوین اساسنامه ایجاد مرکز مطالعات و پژوهشکده شورای شهر و شهرداری حاصل حداقل ۶ ماه بررسی کارشناسی بوده
سخنگوی شورای اسلامیشهر دزفول نیز در این نشست گفت بندهای این تفاهم نامه حاصل حداقل ۶ ماه بررسی های کارشناسی بوده از برخی تغییرات در تفاهم نامه پیشنهادی انتقاد کرد.
علیرضا مجدی نسب افزود حذف استقرار دبیرخانه شهر جهانی کپو به عنوان یکی از دفاتر ذیل مرکز مطالعات و پژوهشکده شهرداری و شورای اسلامیشهر دزفول اقدامی غیر کارشناسی است.
وی با اشاره به انتخاب دزفول به عنوان شهر جهانی کپو افزود: شهرداری دزفول دبیرخانه شهر جهانی کپو است لذا باید در این تفاهم نامه استقرار دبیرخانه شهر جهانی کپو نیز در این مرکز مطالعاتی در نظر گرفته شود.
مجدی نسب همچنین برگزاری جشنواره ها را خارج از حیطه وظایف پژوهشکده عنوان و خواستار حذف این بند از تفاهم نامه پیشنهادی شد.
لزوم معرفی ظرفیتهای شهرهای تابعه دزفول در سطح ملی
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامیشهر دزفول گفت: شهرهای تابعه دزفول ظرفیتهای متعددی دارند که باید کمک کرد تا این ظرفیتها در راستای رونق شهرها در سطح ملی معرفی شوند.
وی افزود: اگرچه انتخاب دزفول به عنوان شهر جهانی کپو افتخار بزرگی است ولی با توجه به ظرفیتهای بسیار بالای شهر شهیون در این صنعت، پیشنهاد میشود دبیرخانه شهر جهانی کپو در آن منطقه مستقر شود.
ایجاد مرکز مطالعات دزفول اقدامی برای مدیریت علمی شهر
رییس شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست گفت: ایجاد مرکز مطالعات و پژوهشکده شهرداری و شورای اسلامیشهر دزفول اقدامی زیربنایی برای مدیریت علمی و حل عالمانه مسایل، کمبودها و نارساییهای شهر است.
محمدحسن پرآور ادامه داد: نهایی کردن تفاهم نامه ایجاد این مرکز مطالعاتی که از ۲ سال گذشته در دستور کار است اقدامی بزرگ به منظور تجمیع ظرفیتها و ارتقای سطح همکای مراکز علمی و پژوهشی دزفول برای گره گشایی از مسایل شهری دزفول است.
پس از اصلاحات پیشنهادی اعضا؛ استقرار ۹ دفتر مختلف ذیل این پژوهشکده شهرداری و شورای شهر دزفول به تصویب رسید
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامیشهر دزفول بیان کرد: دفاتر شهرسازی و منظر شهری، سازههای آبی و آجری، سبک زندگی و معماری اسلامی، شهر مقاومت و پایداری، نشر اندیشههای شیخ اعظم انصاری، حرم چهارم اهل بیت، دفتر فرهنگ، ادب و هنر، دبیرخانه شهر جهانی دزفول همچنین دفتر ملی یونسکو و دبیرخانه شهر جهانی کپو در این مرکز پژوهشی مستقر میشوند.
وی افزود: بررسی و اولویت بندی چالشها و مسایل شهری، برگزاری نشستهای تخصصی، همایشهای علمی، کارگاههای دانش افزایی، ارایه راه حلهای عملیاتی مورد نیاز شهر و شهرداری و حمایت و هدایت پایاننامههای پژوهشی و دانشگاهی پیرامون مسایل شهری از اهداف تشکیل مرکز مطالعات و پژوهشکده شهرداری و شورای اسلامیشهر دزفول میباشند.
زمانیراد بیان کرد: تالیف کتاب و چاپ نشریات در حوزههای مورد نیاز، نیازسنجی و برگزاری دورههای آموزشی برای کارکنان شهرداری، انجام پژوهشهای کاربردی برای تحقق عینی دزفول شهر نمونه، همکاری مشترک در عرصه محلی و ملی برای گسترش مهارتهای علمی و پژوهشی و افزایش همکاری با سیر مراکز علمی از دیگر اهداف تشکیل این پژوهشکده است.
✍️روابط عمومی شورای اسلامی شهر دزفول