به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر دزفول ظهر دوشنبه ۲۱ آبان ماه نشست کمیسیون بانوان و خانواده با موضوع اشتغال زایی بانوان کارآفرین و بانوان بی سرپرست و بدسرپرست به ریاست زهرا آدینه و با حضور اعضای کمیسیون، مسئولین مربوطه و سایر اعضا برگزار گردید.
▫️زهرا آدینه در این نشست با بیان اینکه خانواده و جامعه رابطه تنگاتنگی باهم دارند اظهار کرد: داشتن جامعه سالم منوط به وجود خانواده سالم است.
وی افزود: اکنون شرایط جامعه بصورتی است که اکثر مسائل موجود، ریشه در مشکلات اقتصادی دارد و دولت و مسئولین باید دست به دست هم داده و موضوع اشتغال را در اولویت قرار دهند.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده با بیان اینکه باید شرایطی فراهم شود که هر خانواده بتواند به راحتی حداقل های زندگی را تامین کند افزود زنانی در جامعه وجود دارند که با وجود داشتن سرپرست با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند و به واسطه داشتن سرپرست از سمت هیچ ارگانی حمایت نمی شوند و اولویت ما حمایت از این بانوان هست.
آدینه با اشاره به اینکه ایجاد شغل پایدار برای بانوان همراه با برنامه ریزی دقیق و هم افزایی، قطعا کیفیت سطح زندگی را بالا می برد ابراز امیدواری کرد نمایندگان مردم در هر جایی که هستند بتوانند بودجه خوبی را برای اشتغال زایی رقم بزنند و از اهداف شورا ایجاد هماهنگی بین ادارات جهت تسهیل مشکلات مردم می باشد.
محمدحسن پرآور نیز این نشست را جهت بررسی مسائل و مشکلات حوزه اشتغال بانوان موثری عنوان و افزود باید بپذیریم که همه دستگاه ها نسبت به این موضوع مقداری سهل انگاری کرده اند.
وی جذب حداکثری خانم ها در بازار را صرفا بدلیل دستمزد کمتر و نبودن شرایط اداره کار و بیمه و… عنوان و افزود باید این فرهنگ اشاعه شود که حق و حقوق قانونی بانوان ضایع نشود.
پرآور ضمن قدردانی از نمایندگان میراث فرهنگی که بر صنایع دستی بانوان نظارت کرده و امکانات و تسهیلات داده اند خواستار ایجاد شرایط صادرات محصولات بانوان شد.
وی نبود بانک اطلاعاتی از متقاضیان اشتغال در این زمینه نداریم را یکی از نقص های این حوزه عنوان و متولی آن را کار اداره کار دانست.
پرآور ایجاد بانک اطلاعات را زمینه ساز در دسترس بودن اطلاعات برای ارگان هایی که می توانند این متقاضیان را جذب کنند و تسهیلات و امکانات بدهند موثری عنوان کرد.
▫️حجت الاسلام نمازی نیز در این نشست با بیان اینکه هم اکنون بانوان زیادی بصورت خودجوش و بدون دخالت حاکمیت برای خود کسب و کارهای خانگی هم در فضای واقعی و هم در فضای مجازی ایجاد کرده اند افزود حاکمیت فقط وظیفه تسهیل سازی دارد و ما اینجا دنبال رو مردم هستیم.
در ادامه مهمانان حاضر در نشست نظرات و ایده های خود را در حوزه اشتغال بانوان مطرح کردند:
▫️انصاری سرپرست سازمان ساماندهی مشاغل شهری در این نشست ضمن آرزوی گذر از وضعیت نابه سامان اقتصادی گفت:
ساماندهی مشاغل هنوز با مخالفت هایی از سمت مدیران مواجه هستیم و اشخاصی هستند که با وجود داشتن استعداد و توانایی، مشکلات معیشتی دارند و شغل پایداری ندارند و در شرایطی که اکثرا درگیر مشکلات اقتصادی هستند انتظار می رود فضا و بستر لازم برای بهره وری در نظر گرفته شود.
سازمان ساماندهی مشاغل شهرداری دزفول جهت همکاری در این زمینه غرفه های بازار شب را جهت واگذاری به متقاضیان در نظر گرفته و در زمینه واگذاری غرفه ها به متقاضیان سامانه هوشمندی ایجاد کرده تا جلو بی عدالتی گرفته شود.
جهت ساماندهی و استقرار دست فروش ها و مدیریت و برنامه ریزی آنها آمادگی کامل را داریم و طبق اساسنامه ای که داریم به شهرداری اعلام کردیم که آمادگی لازم برای ساماندهی را داریم، البته این امر همراهی ارگان های مرتبط دیگر را هم می طلبد.
چناری معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی شهرستان دزفول:
شهر دزفول با ورودی ده میلیون و پانصد هزار نفر گردشکر زیر خط فقر اقامت هست و اقامتگاه های بومگردی شهرداری در علی کله با چهل درصد پیشرفت فیزیکی، بلااستفاده مانده است.
کمیسیون بانوان باید ظرفیت سنجی کند و با دادن یک فراخوان توانمندی ها را بسنجد، در حوزه گردشگری اگر پیگیری کنیم اشتغال زایی زیادی صورت می گیرد و باید از بانوان دزفول در راه اندازی مکان های گردشگری استفاده شود.
در حوزه گردشگری مجازی هیچ کاری در شهرستان صورت نگرفته در حالی که ما آمادگی صدور مجوز ها را داریم. در بحث اقامتگاه های سنتی چند مکان خریداری شده و نیازمند همکاری بخش خصوصی هستیم.
در حوزه گردشگری هیچ محدودیتی در دادن تسهیلات و مجوز نداریم، با قاطعیت می گویم در استان همیشه دزفول سهم بیشتری در حوزه گردشگری دریافت کرده و این باعث شده سرمایه گذار پیش قدم شده و هر پروژه گردشگری که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته با قید فوریت تسهیلات می دهیم.
نوروزی معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی شهرستان دزفول
وظیفه ذاتی در حوزه صنایع دستی اولا شناسایی زنان بی بضاعت و مشاغل خانگی است که این افراد را در زمینه های مختلف مانند کپو، گلیم و خراطی آموزش می دهیم و وارد بازار کار میکنیم.
بحث مجوزها، تسهیلات، بیمه را پیگیری می کنیم و سال گذشته ۱۵۴ نفر بیمه تامین اجتماعی در استان داشتیم که ۹۵ نفرشان مربوط به دزفول بود.
هم اکنون همه افرادی که مجوز از میراث و معادل آن از فنی حرفه ای داشته باشند بیمه تامین اجتماعی می شوند و اشخاصی که مجوز و کارت فنی حرفه ای ندارند و بالای ۲۰ سال هستند هم بیمه روستایی و عشایری می کنیم.
▫️پورسنگری نمایده اتاق اصناف شهرستان دزفول:
اداره اصناف دین خود را در این زمینه ادا کرده چرا تا ۷۵ درصد کسبه بازار و هایپر مارکت ها از خانم ها استفاده می شود.
در صورت حل بحث سرمایه و تسهیلات در حوزه صنایع دستی پیشرفت خوبی حاصل خواهد شد و به دلیل نبودن تسهیلات می توان با راه اندازی شرکت های تعاونی مسئله تسهیلات را حل کرد.
▫️دارایی نماینده صندوق کارآفرینی:
روال کار صندوق کارآفرینی بدین صورت هست که متقاضیان دریافت وام را دستگاههای اجرایی معرفی می کننده و صندوق فقط از طریق سپرده گذاری اشخاص در خصوص پرداخت وام صاحب اختیار هست و برای معرفی افراد از سمت دستگاهها محدودیتی نداریم.
برای اینکه در وصول اقساط به مشکل نخوریم مجبوریم ضمانت محکمی از متقاضی دریافت کنیم تا به مشکل بر نخوریم.
تا معوقات ما وصول نشود به ما بودجه جدید نمی دهند که وام جدید بدهیم. و ما تا سقف ده میلیارد پرداخت تسهیلات داریم.
▫️ خانم نادکی نیز در این نشست خواستار ایجاد نمایشگاه دائمی برای بانوان شدند و افزودند که جا به جایی روزانه لوازم کار برای خانم ها طاقت فرساست.
در پایان این نشست مقرر شد جهت اجرایی کردن موضوعات مطرح شده توسط کمیته سرمایه گذاری کمیسیون بانوان پیگیری های لازم انجام شود.