سیدباقر موسوی فخر روز چهارشنبه در دویست و هشتاد و چهارمین نشست رسمی شورای اسلامی شهر دزفول در صحن علنی این شورا با اشاره به نشست با نماینده شرکت روسی بیان کرد: این شرکت قرار است با هماهنگی سازمان شهرداریهای وزارت کشور برای ساخت کارخانه پردازش زباله در شهرهای دزفول و بابل ورود کند.
وی با ارایه گزارشی از سفر ۲ روزه تعدادی از اعضای شورا و مدیران شهرداری به تهران گفت: بازدید از نمایندگی شرکت اتریشی سازنده پلههای مرتفع آتش نشانی از جمله برنامههای تیم مدیریت شهری در تهران بود که مذاکرههایی با این شرکت برای خرید پله مرتفع انجام شد.
وی افزود که در صورت توافق نهایی زمین مورد نیاز در اختیار این سرمایه گذار قرار خواهد گرفت و طی قرارداد بصورت BOT ظرف یکسال کارخانه پردازش راه اندازی خواهد شد.
نردبان ۴۲ متری نیاز آتش نشانی دزفول را برطرف میکند
رییس شورای اسلامی شهر دزفول اظهارکرد: این شرکت پلههای ۴۲، ۵۶ و ۶۴ متری آتش نشانی را تولید میکند که با توجه به اینکه اکثر ساختمانهای دزفول کمتر از ۱۲ طبقه ارتفاع دارند، مناسب ترین پله برای آتش نشانی دزفول پلههای ۴۲ متری بوده که هزینه آن یک هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال است.
وی با اشاره به پیگیریها برای تخصیص پله مرتفع به آتش نشانی دزفول توسط سازمان شهرداریهای کشور افزود: براساس اطلاعات به دست آمده در ظاهر سال گذشته یک پله مرتفع از سوی وزارت کشور به دزفول تخصیص یافته ولی با اعمال نفوذ این پله به یکی از شهرهای اصفهان داده شده است.
موسوی فخر با بیان اینکه نردبان ۴۲ متری نیاز آتش نشانی دزفول را برطرف میکند، گفت: تنها پنج ساختمان ۱۴ طبقه در دزفول وجود دارد که آن ساختمانها نیز در محدوده یکی از نهادهای نظامی و بدون اجازه از شهرداری احداث شدهاند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دزفول دارای بافت تاریخی با کوچه های کم عرض است گفت این نردبان جهت معابر بالای 12 متر طراحی شده و جهت رفع این مشکل علاوه بر نردبان، بالابر ویژه معابر کم عرض نیز خریداری خواهد شد.
موسوی فخر با بیان اینکه متاسفانه آتش نشانی دزفول از فقر تجهیزات رنج میبرد و دورههای گذشته اقدام موثری برای جبران این کمبود انجام نشده است، افزود: اگر در هر دوره بخشی از تجهیزات مورد نیاز آتش نشانی خریداری شده بود این سازمان هم اکنون با این حجم زیادی از کمبود تجهیزات و امکانات مواجه نبود.
رئیس شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه در بخش دیگری از سفر اخیر تهران با مشاور جامع دزفول دیدار داشته اند افزود پیگیری الحاق 480 هکتار از زمین های ذخیره به شهر در دستور کار این نشست قرار داشت و مقرر شد طراحی و اخذ مصوبه کمیسیون ماده 5 استان توسط این مشاور انجام گیرد.
کارخانه پردازش مورد نظر قابلیت بازیافت انواع پسماندهای خانگی، کشاورزی، شیلات، عفونی و بهداشتی و ساختمانی را دارد
دکتر علیرضا مجدی نسب عضو شورای اسلامی شهر دزفول نیز با اشاره به مذاکره با یکی از شرکتهای داخلی مورد تایید وزارت کشور برای ساخت کارخانه پردازش زباله گفت: این شرکت با بررسی و مذاکره انجام شده تنها توان پردازش پسماندهای خانگی را دارد و امکان بازیافت پسماندهای فلزی، پلاستیکی، بهداشتی و سایر پسماندها را ندارد.
وی با بیان اینکه روزانه ۲۵۰ تن زباله در دزفول تولید میشود، ادامه داد: ۶۰ درصد کل زبالههای تولیدی در دزفول پسماند خانگی است که این کارخانه روزانه از این پسماندها ۳۰ تن کمپوست تولید میکند.
مجدی نسب با اشاره به مذاکره انجام شده با نمایندگی شرکت روسی برای سرمایه گذاری در احداث کارخانه پسماند در شهرهای ایران از جمله دزفول و بابل گفت: این کارخانه توان بازیافت تمام انواع پسماند از جمله پسماندهای خانگی، کشاورزی، شیلات، عفونی و بهداشتی و ساختمانی را دارد که احداث آن یک سال زمان و پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که با توجه به روش سرمایه گذاری تعریف شده یک ریال هم توسط شهرداری دزفول برای ساخت این کارخانه هزینه نخواهد شد.
این عضو شورای اسلامی شهر دزفول بیان کرد: ورود شرکت روسی برای احداث کارخانه پردازش پسماند در شهرهای دزفول و بابل به عنوان نمونه (پایلوت) زیر نظر وزارت کشور و با هماهنگی وزارت خارجه تعریف شده است.
وی افزود: این کارخانه روسی در صورت اجرای تمام خطوط آن امکان تولید برق، گاز و گازوئیل به عنوان خروجی دارد که میتواند منبع درآمد مناسبی باشد.
مجدی نسب گفت: یکی از ویژگیهای مهم این کارخانه داشتن سرورهای قدرتمند است که با توجه به تولید برق در این کارخانه امکان ایجاد مزرعه استخراج ارز دیجیتال نیز وجود دارد.
وی خرید پلههای مرتفع آتش نشانی را نیاز دزفول دانست و بیان کرد: مرتفع ترین پله آتش نشانی موجود در خوزستان ۳۲ متر ارتفاع دارد و متعلق به اهواز است و مرتفع ترین پله آتش نشانی کشور با ۷۰ متر متعلق به آتش نشانی مشهد است.
این عضو شورا با بیان اینکه محدودیت پلههای آتش نشانی ورود به خیابانهای با عرض کمتر از ۱۲ متر است، افزود: این خودروها تا خیابانهای ۱۲ متری جوابگو است و نباید دیگر اجازه احداث خیابانهای کمتر از ۱۲ متری در دزفول داده شود.
تاکید بر برگزاری مانور و نمایشگاهی از تجهیزات خریداری شده در شورای ششم
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست توجه به خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز سازمانهای شهرداری را یکی از شاخص ترین دستاوردهای شورای ششم دانست و گفت: هیچ دورهای از شوراهای اسلامی شهر در دزفول به اندازه دوره ششم نسبت به خرید ماشین آلات مورد نیاز سازمانهای شهرداری اقدام نکرده است.
محمدحسن پرآور ادامه داد: خودروهای زیادی طی سه سال دوره ششم شورای اسلامی شهر دزفول خریداری شده که ضروری است با برگزاری مانور و نمایشگاهی این تجهیزات در معرض دید عموم قرار گیرند.
وی با اشاره به ناایمن بودن سقف پیاده روی خیابانهای مرکزی دزفول تاکید کرد: شهرداری باید به سرعت نسبت به طراحی مجدد سقف این پیاده روها با توجه به بافت تاریخی و پیشینه کهن دزفول اقدام کند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر دزفول گفت: سقف پیاده روهای بافت مرکزی دزفول ببیش از ۵۰ سال قدمت دارد و به دلیل فرسودگی شدید، استحکام ندارند از این رو رفع خطر از این سازهها باید در اولویت شهرداری باشد.
وی با اشاره به دقت در استفاده از سرمایه گذاریهای خارجی بر استفاده از تجربه سایر شهرها در این زمینه تاکید کرد.
نیازهای آتش نشانی اولویت بندی شود
نایب رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست با بیان اینکه هرگونه هزینه در آتش نشانی خدمت به شهروندان و سرمایه گذاری برای ارتقای امنیت است، گفت: نیازهای آتش نشانی باید اولویت بندی و بر اساس اولویت نسبت به خرید تجهیزات مود نیز این سازمان اقدام شود.
عادل دوایی فر ادامه داد: خودروهای مهار آتش موجود در آتش نشانی دزفول بیش از ۵۰ سال قدمت دارند که به نظر میرسد خرید ماشین آلات بر خرید پله مرتفع اولویت دارد.
کمیته حسابرسی شهردار دزفول باید به سرعت عملیاتی شود
نایب رییس شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست با اشاره به برگزاری دوره آموزشی متمرکز برای روسای شوراهای اسلامی شهرهای خوزستان در اهواز گفت: ثبات مدیریتی در شهرداریها، تکمیل طرحهای نیمه تمام عمرانی تا پیش از پایان امسال، تشکیل کمیته حسابرسی و توجه به درآمدزایی و خلق پول برای شهرداریها از جمله نکات آموزشی این دوره بود.
علیرضا زمانی راد تشکیل کمیته حسابرسی را یکی از تکالیف قانونی دانست و بیان کرد: ایجاد کمیته حسابرسی شامل شهردار، ۲ حسابرس مستقل از شورای اسلامی و ۲ عضو شورای اسلامی جزو تکالیف قانونی است که باید به سرعت عملیاتی شود.
وی با اشاره به رونمایی سامانه داشبورد مدیریتی طرحهای عمرانی در خوزستان افزود: این سامانه که قابلیت نصب بر روی تلفن همراه رییس و اعضای شورای اسلامی شهر را دارد امکان بررسی وضعیت لحظهای و برخط تمام طرحهای عمرانی را فراهم میکند که استفاده از این سامانه در دزفول در دستور کار قرار گرفته است.
دوربینهای نظارتی دزفول باید از جنبه امنیتی خارج شوند
نایب رییس شورای اسلامی شهر دزفول در ادامه با بیان اینکه پایش تصویری در شهرها باید از کارکرد امنیتی خارج و کارکرد ترافیکی داشته باشد، گفت: دوربینهای شهری براساس شیوه نامه وزارت کشور باید در زیرمجموعه سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری و با کاربرد مدیریت شهری و ترافیکی قرار گیرد که این موضوع از جمله موارد مورد تاکید در این دوره آموزشی بود.
وی با اشاره به ضرورت مطالعه و بررسی برنامه هفتم توسعه کشور در شورای اسلامی شهر دزفول بیان کرد: تکالیف قانونی برای شوراها و شهرداری ها در این قانون تعیین و ظرفیت های قانونی در آن تصریح شده است که باید بررسی برنامه هفتم توسعه در دستور کار شورای اسلامی شهر دزفول قرار گیرد.
زمانی راد ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، احداث کارخانه جدید آسفالت دزفول را در اولویت قرار داده و مصمم به گره گشایی از مسایل این کارخانه است که با توجه به این مهم، دعوت از مدیرکل محیط زیست خوزستان برای حضور در صحن شورا و تسریع در احداث این کارخانه در دستور کار است.
وی صندوق ملی محیط زیست را از دیگر ظرفیتهای مهم برای توسعه محیط زیست دزفول دانست و افزود: پیگیری ثبت باغ لک لکها، تجهیز و بهره برداری از سایت میانرود، موزه حیات وحش، کمربند سبز و ساماندهی پسماند از جمله موضوعاتی است که با حضور مدیرکل محیط زیست خوزستان در شورا طی هفتههای آینده پیگیری میشود.