یکصد و بیستمین جلسه رسمی شورای ششم برگزار شد

پرآور: بی‌اعتمادی مردم مانع سرمایه گذاری در طرح‌های شهری شده است

یکصد و بیستمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر دزفول شامگاه شنبه ۱۴ آبان به ریاست محمدحسن پرآور و با حضور اکثریت اعضا، شهردار دزفول، ابوذر تقی پور نویسنده کتاب برنامه ریزی راهبردی توسعه پایدار دزفول و برنامه ریزی استراتژیک دزفول و سید رحمان پژوهیده برگزار شد.

رئیس شورای اسلامی شهر دزفول: بی‌اعتمادی مردم مانع سرمایه گذاری در طرح‌های شهری شده است

گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر دزفول، محمدحسن پرآور شنبه شب در نشست فوق العاده شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه موسسات مالی و اعتباری راغب به سرمایه گذاری در دزفول هستند، گفت: باید راهی برای اعتمادسازی بین مردم به منظور سرمایه گذاری در طرح‌های شهری و همچنین راهی برای باز کردن گره قانون‌های دست ‌وپاگیر پیدا کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تسلیت وفات حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دانش آموز از افرادی که در روز ۱۳ آبان در راهپیمایی باشکوه سراسر کشور شرکت کردند، تشکر کرد و افزود: تخمین زده شده بیش از ۱۰ میلیون نفر در این راهپیمایی شرکت کرده‌اند.
پرآور گفت: حضور گسترده مردم دزفول در راهپیمایی موجب شادی و نشاط شد امیدواریم با این حضور، فتنه‌ها، دسیسه‌ها و نیرنگ‌های دشمنان به ورطه فراموشی سپرده شود و مردم نیز زندگی خوبی داشته باشند.

وی همچنین روز فرهنگ عمومی را گرامی داشت و افزود: فرهنگ عمومی موضوعی است که مورد تاکید همیشگی مقام معظم رهبری است و در شهرستان‌ها نیز شورای فرهنگ عمومی مهمترین شورا برای تبیین سیاستگذاری‌ها است و همه دستگاه‌های فرهنگی در این شورا شرکت دارند.

رئیس شورای اسلامی شهر دزفول از همه افرادی که در عرصه فرهنگ قلم می‌زنند و اقدامات موثری انجام می‌دهند قدردانی کرد و گفت: امیدواریم پویایی شورای فرهنگ عمومی در شهرستان دزفول به گونه‌ای باشد که سیاستگذاری‌های کلان فرهنگی در شهرستان رقم بخورد و همه با صلاحیت واحد بتوانند در این حوزه نقش آفرینی کنند و قدم‌های خوبی در این عرصه بردارند.

پرآور اظهار امیدواری کرد شورای فرهنگ عمومی نسبت به جهاد تبیین نقش آفرینی کند و جوانانمان را از دست دشمن نجات دهد.
وی با تاکید بر اینکه همه باید در راستای توسعه و عمران شهر کوشا باشند، افزود: نهادهای مربوطه به تنهایی نمی‌توانند مشکلات شهر را برطرف کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر دزفول بیان کرد: درآمد اندک شهرداری، هزینه‌های سنگین طرح‌های عمرانی و توقعات بیش از حد مردم باید با همت همه مردم و دستگاه‌های اجرایی مدیریت شوند.

وی افزود: باید با افزایش منابع درآمدی شهرداری، مشارکت بیشتر مردم در سرمایه گذاری، پرداخت حقوق کارگران شهرداری و ورود خیرین بتوانیم توقعات مردم را برآورده کنیم.

سیدحسن عیسی زاده شهردار دزفول نیز در این نشست گفت: برنامه راهبردی، درآمد پایدار و سرمایه گذاری کلیدواژه هایی برای تثبیت مدیریت شهرداری، موقعیت شهری و توسعه خدمات و رفاه مردم بوده و در نشاط اجتماعی و پیشرفت شهر موثر هستند.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری در کل دنیا یک مطالبه است و در مقابل این تقاضای نامحدود، عرضه سرمایه و سرمایه گذار محدود است لذا باید بتوانیم شرایط و زمینه را به نحوی فراهم کنیم که سرمایه گذار جذب شود از طرفی سرمایه گذار نیز به دنبال بردن سرمایه است همین امر موجب می‌شود طرح‌ها توجیه اقتصادی داشته باشند.

شهردار دزفول اظهارداشت: اگر سرمایه گذار زمینه را نامناسب ببیند جلو نخواهد آمد لذا باید برنامه‌ها را در این حوزه پیش برد.
وی بر ضرورت سرمایه گذاری مبتنی بر درآمد پایدار تاکید کرد و افزود: اگر شهرداری درآمد پایدار داشته باشد می‌تواند برنامه‌های بلندمدت که وظیفه نهایی شهرداری است داشته باشد.

عیسی زاده اظهار امیدواری کرد از تجربه‌های این حوزه در شهرداری استفاده شود.

ابوذر تقی پور صمیمی نویسنده کتاب برنامه ریزی راهبردی توسعه پایدار دزفول و برنامه ریزی استراتژیک نیز در این نشست گفت: مدیران بعد از انقلاب عطش فراوانی برای توسعه دارند برای همین امر به دنبال راه حل هستند که به اعتقاد بنده در قلمرو کشوری و شهری آنچه موفقیت در برنامه های اقتصادی را تضمین می کند وجود اقتصاد مردم نهاد است.

وی افزود: شعار اکثر نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری حکمرانی خوب است که یک واژه اقتصادی است ولی نهایت برنامه های راهبردی خاک خوردن در قفسه های کتابخانه ها است در واقع برنامه خوب نوشتن لزوما ما را موفق نخواهد کرد.

این نویسنده دزفولی بیان کرد: موضوعی که مطرح است این است که در حوزه‌های سیاسی سازمان‌های مردم نهاد فعال داریم اما در حوزه اقتصادی فقط به وجود تعاونی‌ها بسنده کرده ایم.

وی افزود: نهادی باید بار توسعه را به دوش بکشد که نه باید از بخش حاکمیتی و نه از بخش خصوصی باشد بلکه باید از بخش عمومی باشد که بتواند مشارکت آحاد مردم را در حوزه توسعه پایدار جلب کند و حاکمیت نیز جاده را برای این توسعه صاف کند.

تقی پور اظهارداشت: وظایف این نهاد تجمیع داده‌های شهرستان، برنامه ریزی بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت، هدایت و بهره برداری از نخبگان و سرمایه های انسانی و تجمیع و هدایت سرمایه‌های مادی و معنوی است.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های شهرستان دزفول در دنیا بی‌نظیر است، افزود: دانشگاه جندی شاپور به عنوان یک شهر دانشگاهی بزرگترین ظرفیت این شهر است که می‌توان هم از آن هم درآمدزایی کرد و هم آینده علمی را به عنوان پیشرانه توسعه در شهرستان به کار برد.

این نویسینده عدالت و برابری در حقوق شهری، شفافیت، مسوولیت پذیری اجماع محور، پاسخگو و جامعیت انصاف را از وظایف این نهاد عنوان کرد و گفت: حتی اگر بهترین برنامه ریزی ها انجام شود ولی مشارکت مردم در کار نباشد اتفاق خاصی صورت نمی‌گیرد.

وی با ارائه پیشنهاد راه اندازی مرکز مطالعات توسعه پایدار اقتصادی ادامه داد: باید نگاه بلندمدتی در این خصوص داشته باشیم.

 

سیدرحمان پژوهیده رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی نگین اعتماد توسعه خوزستان نیز در این نشست گفت: دزفول با دارابودن حداقل ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه در بخش کشاورزی یک شهر پولدار است که می تواند ظرفیت‌های تکرارناپذیزی برای استان و جنوب کشور داشته باشد.

وی افزود: دزفول شهری بر پایه اقتصاد مردم نهاد است که تمام ظرفیت‌های کشاورزی را در خود جای داده که در نوع خود بی نظیر است.
پژوهیده بیان کرد: شرکت تعاونی از سال ۹۲ با شروع صندوق توسعه کشاورزی دزفول کار خود را آغاز کرد و مطالعات و تحقیقات زیادی با همکاری ۸۶ محقق داخلی و خارجی انجام داده است.

وی افزود: شهرک جوانان، باغ شهر، کمپ‌های سلامت و سامانه‌های مجازی از جمله برنامه هایی است که در این شرکت سهامی پیگیری و تحقیقاتی شده است.

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی نگین اعتماد توسعه خوزستان گفت: ۹۰ درصد کسب و کارها در ایران در سال اول شکست خوردند و ۱۰ درصد باقی ماندند که ۳۰ درصد آنها فقط تا پنج سالگی فعالیت خود را می بینند.

وی علت این موضوع را نادیده گرفتن چشم اندازهای لازم دانست و ضمن معرفی برنامه ریزی راهبردی توسعه پایدار دزفول و برنامه ریزی استراتژیک افزود: این کتاب حاصل تلاش ۱۰ ساله نویسنده دزفولی است که امیدواریم مورد استفاده مسوولان شهری برای حل مشکلات و موانع قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب