پرآور: ارتقا رادیو دزفول به سیما مطالبه مردم این شهرستان است
محمدحسن پرآور در نطق یکصد و بیست و یکمین جلسه رسمی شورای ششم که عصر یکشنبه در سالن جلسات این شورا برگزار شد گفت: مردم دزفول همزمان با سراسر کشور با حضور حماسی خود در راهپیمایی صحنه غرور آمیزی خلق کردند.
وی با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در دزفول ادامه داد: حضور باشکوه مردم در راهپیمایی نشان از بلوغ سیاسی و ولایتمداری آنها است.
رییس شورای اسلامی شهر دزفول سالروز تاسیس رادیو دزفول در سال ۱۳۵۹ با پیگیری آیت الله قاضی امام جمعه فقید دزفول را یادآور شد و اظهارداشت: مردم در دوران دفاع مقدس با این رادیو شهری مانوس شدند.
وی ارتقای رادیو دزفول به سیما را مطالبه مردم این شهرستان دانست و افزود: رادیو باید ارتباط خود را با دستگاههای شهرستان از جمله شورای شهر بیشتر و اخبار کمیسیونها را منتشر کند.
محمدحسن پرآور: از ظرفیت جوانان جهت هیئت امنای مساجد استفاده شود؛ طرح های آینده شورای شهر مسجد محور هستند
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر دزفول محمدحسن پرآور در یکصد و بیست و یکمین نشست رسمی شورای ششم با اشاره به اهمیت توجه ویژه به حرم مطهر سبزقبا گفت اگر قرار است حرم سبزقبا چهارمین حرم اهل بیت در کشور شود باید بتوانیم به زوار این آستانه خدمت رسانی کنیم.
پرآور با اشاره به طرح جامع حرم مطهر سبزقبا اظهار کرد این طرح در دهه های قبل تهیه شده که سال هاست اداره اوقاف آن را متوقف کرده و بناهایی که در اطراف حرم برای اجرای طرح توسعه خریداری شده اند بصورت مخروبه رها شده اند.
وی در ادامه ضمن اعلام آمادگی شورای شهر و شهرداری جهت تکمیل بارگاه امامزاده محمد بن موسی کاظم خواستار تخصیص اعتبارات استانی و ملی همچنین واگذاری موقوفه های حرم مطهر سبزقبا در سراسر کشور شد.
رئیس شورای اسلامی شهر دزفول در ادامه با بیان اینکه دزفول دارای مساجد تاریخی بسیاری است که بعضاً نیازمند مرمت و تعمیرات اساسی هستند افزود اداره اوقاف و اداره میراث فرهنگی نه تنها اعتبار جهت بازسازی این بناها تخصیص نمی دهند بلکه مانع از مرمت آن ها توسط مردم می شوند.
وی مسجد ملاحاجی را از جمله مساجد تاریخی در حال تخریب عنوان و تصریح کرد این مسجد بیش از ۱۴ سال است که در آستانه تخریب قرار دارد و باید هر چه سریعتر به اوضاع آن رسیدگی شود.
پرآور با اشاره به اینکه طرح های آینده شورای شهر مسجد محور است اظهار کرد بسیاری از مساجد هیئت امنا ندارند و خواستار تشکیل هیئت امنا با حضور جوانان موجه شد.
وی در ادامه به مشکلات بهره برداری عمومی از زمین های موقوفه اشاره و افزود بخشی از زمین های موقوفه در طرح تفضیلی شهر دزفول قرار دارند و با توجه به نیاز منطقه کاربری های ویژه و خاصی همچون بوستان و فضای سبز برای آنها در نظر گرفته شده است.
محمدحسن پرآور با اشاره به وضعیت نیمه تمام پارک بانوان جنوب ابراز کرد این محل موقوفه است و جهت تکمیل باید در اختیار شهرداری قرار گیرد و نمی توان با قراردادهای سه ساله در این محل سرمایه گذاری کرد.
حجت الاسلام خاکباز با تحویل پارک بانوان جنوب به شهرداری دزفول موافقت کرد.
پرآور با اشاره به فضاهای دست کند زیر بقعه رودبند اظهار کرد اخیرا از این فضاها بصورت غیر قانونی مورد استفاده افراد ناشناس قرار می گیرد که این امر موجب تضعیف سازه بقعه خواهد شد وی افزود این موضوع به اداره میراث فرهنگی و اداره اوقاف اطلاع داده شده و خواستار رسیدگی به این موضوع شد.
پرآور بیان کرد: قبرستان نعل اشکن به پارک تبدیل و بخشی از آن به زورخانه، بخشی دیگر به فضای سبز و بخشی دیگر به یک زمین فوتبال تبدیل شده است که در صورت موافقت اوقاف، آسفالت زمین فوتبال آن به چمن مصنوعی تبدیل میشود.
احتمال ریزش بقعه محمد بن جعفر(ع) دزفول زیاد است
مرتضی خاکباز عصر یکشنبه در نشست شورای شهر دزفول در سالن جلسات این شورا افزود: مباحث میراثی مشکلاتی را برای مرمت بقعه محمد بن جعفر(ع) ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه ساختمان این بقعه وضعیت مناسبی ندارد، ادامه داد: بقعه محمد بن جعفر (ع) باید هرچه زودتر مرمت شود چراکه درصورت ریزش به زائران آسیب وارد میشود.
بقعه محمدابن جعفر طیار(ع) از جمله مکان های زیارتی و جاذبه های گردشگری مذهبی شهرستان دزفول است.
حضرت محمدبن جعفر ابن ابیطالب(ع) بر اساس مدارک و کتب معتبر پسر برادر و داماد حضرت علی(ع) است.
حجتالاسلام خاکباز با بیان اینکه اوقاف برای مرمت بقاع متبرکه و مساجد با میراث فرهنگی چالش دارد، اظهارداشت: سال گذشته برای مرمت مسجد ملاحاجی نزدیک به ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار در نظر گرفتیم ولی میراث فرهنگی عنوان کرد از این اعتبار باید در راستای طرح مطالعاتی مرمت نیز هزینه شود که اداره اوقاف اجازه هزینه کرد برای طرح مطالعاتی ندارد.
مساجد به مکانی برای میتینگهای سیاسی تبدیل نشوند
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان درخصوص صلاحیت اعضای هیات امنای مساجد گفت: افرادی انقلابی و دیندار به عنوان هیات امنای مساجد انتخاب شوند تا این سنگرهای دینی به مکانی برای میتینگهای سیاسی تبدیل نشوند.
وی افزود: نزدیک به ۹۰ درصد مساجد توسط مردم ساخته شدهاند از این رو باید تلاش کرد این اماکن مردمی باقی بمانند.
حجتالاسلام خاکباز با استقبال از پیشنهاد یکی از اعضای شورای شهر دزفول مبنی بر نصب تابلوهایی برای معرفی سبزقبا (ع) در ورودیها بیان کرد: این کار باعث افزایش آگاهی مردم و گردشگران میشود.
۱۰ درصد بقاع متبرکه خوزستان در دزفول است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان با اشاره به حجم بالای موقوفات در ایران اسلامی گفت: استان خوزستان از استانهای برخوردار در حوزه وقف است.
وی وجود ۴۱۷ امامزاده واجب التعظیم و تکریم و یک پیامبر در استان خوزستان را یادآور شد و افزود: ۱۰ درصد بقاع متبرکه استان خوزستان در شهرستان دزفول هستند که آستان متبرک سبزقبا به عنوان چهارمین بقعه متبرکه کشور ثبت شده است.
حجتالاسلام خاکباز با تاکید بر لزوم همکاری نهادهای مختلف با اوقاف برای توسعه حرم مطهر سبزقبا و دیگر بقاع متبرکه بیان کرد: شاهچراغ بواسطه توجه زیاد مسوولان شیراز به نگین فرهنگی استان فارس تبدیل شده است.
وی افزود: اوقاف، مالک سبزقبا نیست بلکه فرزند حضرت زهرا(س) متعلق به همه مردم و دستگاههای اجرایی است که البته مردم دزفول به خوبی حق خادمی را به جا آوردهاند و انتظار میرود ادارات نیز همکاری لازم را داشته باشند.
سقف هیات امنا برای سبزقبا برداشته میشود
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان با بیان اینکه سقف هیات امنا برای بقاع پنج نفر است، اظهارداشت: این سقف برای حرم مطهر سبزقبا برداشته میشود و هرکس که حتی یک خشت برای توسعه حرم هزینه کند میتواند عضو هیات امنای حرم شود.
وی افزود: تمام تلاش ما این است که آستان متبرک سبزقبا به عنوان نگین فرهنگی شهرستان دزفول بدرخشد.
حجتالاسلام خاکباز درخصوص میزان درآمد و هزینه حرم سبزقبا گفت: اعتبارات ملی، درآمد و هزینه حرم مشخص است و به غیر از ۱۰ درصد تولیت یک ریال از سبزقبا خارج نمیشود که البته با این پول هم نمیتوان طرح جامع حرم را تکمیل کرد.
وی افزود: هرمیزان اعتبار که شورای برنامه ریزی شهرستان دزفول برای توسعه حرم سبزقبا درنظر بگیرد اداره اوقاف و امور خیریه نیز به همان میزان اعتبار تخصیص میدهد.
سید محمد سبزقبا (ع) از اولاد امام موسی بن جعفر(ع)، سیدی جلیلالقدر و با کرامت بود که بر اثر ظلم و ستم خاندان عباسی و به قصد تبلیغ افکار پدر و ترویج امامت برادرش از مدینه خارج شد و پس از عبور از بیابان شبه جزیره عربستان از بصره به خرمشهر و از آنجا به اهواز و سپس وارد شهر دزفول شد و چون اکثر اوقات مانند دیگر علویان لباس سبز بر تن میکرد او را سبزقبا میگفتند.
احداث دبیرستان در پیام نور دزفول نیازمند واگذاری زمین از سوی اوقاف است
یکی از اعضای شورای شهر دزفول نیز در این نشست خواستار حمایت و همکاری شهرداری برای اجرای برنامههای فرهنگی در پارکها شد.
حجت الاسلام مهدی حاجی جعفر نمازی با بیان اینکه کوی پیام نور دزفول با ۱۰ هزار نفر جمعیت دبیرستان ندارد، افزود: از یک سال قبل پیگیر تخصیص یک قطعه زمین در این منطقه از سوی اوقاف هستیم ولی متاسفانه هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: اگر این دبیرستان در منطقه محروم پیام نور احداث نشود به طور قطع دانش آموزان زیادی ترک تحصیل میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین خاکباز با واگذاری این قطعه زمین جهت احداث دبیرستان موافقت کرد.
تابلوهای معرفی سبزقبا و مسافت آن در ورودیهای استان نصب شوند
یکی دیگر از اعضای شورای شهر دزفول با اشاره به تشکیل کمیته ویژه حرم مطهر سبزقبا(ع) در این شورا گفت: طرح احداث سرویس بهداشتی با همت همه اعضای شورای شهر در ردیف اعتبار شهرداری دزفول قرار گرفته است.
علیرضا زمانی راد افزود: انتظار میرود جلسات مشترکی بین اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان و سازمان برنامه و بودجه استان برای تخصیص اعتبار طرح توسعه حرم مطهر سبزقبا(ع) برگزار شود.
وی همچنین خواستار نصب تابلوهای معرفی سبزقبا در ورودیهای استان خوزستان شد و افزود: لازم است تمهیدات لازم برای پخش مستقیم برنامههای فرهنگی شهرستان از آستان متبرک سبزقبا(ع) درنظر گرفته شود.
زمانی راد در ادامه خواستار توسعه حوزه علمیه آیت الله قاضی از سمت قدمگاه امام رضا شد.
حجت الاسلام و المسلمین خاکباز از طرح نصب تابلوهای معرفی حرم مطهر سبزقبا استقبال و مقرر شد این تابلو ها در مسیرهای ورودی دزفول نصب شوند.
مشکل کارت خوان مساجد حل شود
غلامعلی رسالتی فر یکی دیگر از اعضای شورای شهر دزفول نیز خواستار تخصیص دستگاه کارتخوان به مساجد شد.
وی با بیان اینکه متاسفانه اداره امور مالیاتی و بانک ها در این زمینه همکاری نمیکنند افزود این امر موجب ایجاد موانعی جهت پرداخت های مردمی به مساجد شده که ضرورت دارد نسبت به رفع آن اقدام شود.
علیرضا مجدی نسب: مساجد را دریابید
مجدی نسب با اشاره به اینکه دزفول بیش از ۲۵۰ مسجد دارد افزود در گذشته مساجد را مردم اداره می کردند هیچ مشکلی وجود نداشت ولی در حال حاضر با مشکلات بسیاری مواجه هستند.
وی خواستار توجه ویژه به مساجد شد.
اقدامات انجام شده در بن جعفر تشریح شود
عادل دوائی فر با اشاره به عملیات عمرانی نیمه تمام در حرم محمد بن جعفر طیار خواستار توضیحاتی در خصوص برنامه های اداره اوقاف جهت تکمیل این پروژه شد.
زمین های موقوفه کوی سعدی تعیین تکلیف شوند
غلامعلی پوررضائی با اشاره به اینکه بخشی از زمین های کوی سعدی موقوفه می باشند خواستار تعیین تکلیف وضعیت این زمین ها شد.
پوررضایی در ادامه ضمن قدردانی از زحمات رئیس اداره اوقاف شهرستان دزفول خواستار توجه ویژه به حرم مطهر سبزقبا شد.
زمین های موقوفه مسجد آفتاح تعیین تعیین تکلیف شوند
سید باقر موسوی فخر با بیان اینکه ۷۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی در بنوار موقوفه مسجد آفتاح هستند افزود درآمد این زمین ها برای مسجد هزینه نمی شوند.
وی خواستار رسیدگی و تعیین تکلیف این زمین ها شد.
حجت الاسلام خاکباز در این خصوص گفت این موقوفه متولی دارد و باید توسط اداره اوقاف دزفول احضار شود و توضیحاتی درباره عدم پرداخت هزینه های موقوفه را ارائه دهد و در صورت نداشتن پاسخ های موجه مراحل قانونی طی می شود.
مشکلات آرامستان مقام علی برطرف شود
زهرا آدینه ضمن قدردانی از زحمات رییس اداره اوقاف شهرستان دزفول خواستار همکاری بیشتر اوقاف برای رفع مشکلات مربوطه در این شهرستان شد و گفت: بقعه مقام علی(ع) در نزدیکی زندان دزفول مشکلات زیادی نظیر آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، آسفالت و پلهای نامناسب دارد که باید برطرف شوند.
وی افزود: با توجه به تکمیل ظرفیت آرامستان ولی آباد اهالی کوی آیت الله طالقانی، مدرس و پیام نور اموات خود را در این آرامستان دفن میکنند.
آدینه در ادامه به بازدیدهای مشترک با رئیس اداره اوقاف شهرستان دزفول از این آرامستان و رفع برخی مشکلات آن اشاره و خواستار پیگیری موضوع تا تکمیل کامل آن شد.
حجت الاسلام خاکباز در این خصوص گفت تکمیل این آرامستان بعهده اداره اوقاف است و بزودی نواقص آن برطرف می شود.
✍️ روابط عمومی شورای اسلامی شهر دزفول